Mamablogger: Sanne

Mijn naam is Sanne, 33 jaar, moeder van een jongen van 5, Liam, en een meisje van 3, Sofia. Al bijna 15 jaar samen met Richard. Ik ben diëtist en eigenaresse van Diëtistenpraktijk Food & So en blogger op mijn eigen foodblog Food & So Much More! In november 2013 ben ik afgestudeerd aan de Haagse Hogeschool als diëtist. In mijn praktijk zie ik mensen met uiteenlopende vragen over voeding. Of het nu gaat om aankomen, afvallen, voeding voor kinderen, voedselovergevoeligheid, iedereen kan bij mij terecht.

 

Op mijn blog laat ik mijn passie zien, voeding en koken! Meestal “gezond”, soms een beetje “slecht”. Met altijd een stap voor stap fotobeschrijving bij alle recepten! Naast voeding en koken, blog ik ook nog over andere dingen die me interesseren, zoals kinderen, uitgaan, reizen en nog veel meer!

Photo diary #6

Krakau & Auschwitz deel II

Krakau & Auschwitz deel I

In september ben ik samen met een vriendin een aantal dagen naar Krakau Polen geweest om daar het concentratiekamp Auschwitz te bezoeken. Dit staat al heel lang op mijn lijstje en ik wilde daar zo graag een keer heen. Het was een mooie indrukwekkende reis. Natuurlijk blijft Auschwitz in mijn gedachten gegrift maar het contrast met Krakau kon niet groter. Wat een prachtige, gezellige, prettige stad.  Deze reis kan ik iedereen aanraden. Wil je een uitgebreid fotoverslag zien dan kan je die  vinden op mijn blog.

Halloween

Liam 6 jaar

In oktober werd Liam 6 jaar! Dat hebben we natuurlijk groots gevierd en Liam mocht kiezen wat hij met zijn kinderfeestje wilde doen. Vorig jaar hadden we een superheldenfeest en hij vond zo’n thuisfeestje toch wel weer heel erg leuk maar dit keer met een ander thema, namelijk Star Wars. Met mijn moeder deed ik alle voorbereiding, spellen verzinnen, kostuums maken en het werd een geweldig feestje!

Mijn kinderen zijn gek op verkleden. Een feestje waarbij je dan verkleed naar buiten mag om snoep op te halen was natuurlijk helemaal geweldig. In het dorp vierden de winkeliers Halloween dus hop met alle vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt verkleden en gaan! Eenmaal daar was  het toch wel een beetje spannend en griezelig maar de snoep maakte een hoop goed.

Nieuwe website

Oktoberfest

Met de Eetclub hadden we dit keer het thema Oktoberfest gekozen. Iedereen kwam in stijl. Wat hebben we gelachen! Met bijpassend eten en drinken hebben we een hele gezellige avond gehad.

Trots op mijn nieuwe website! Hij is overzichtelijk en met de handige zoekfunctie zijn alle recepten makkelijk te vinden. Ik plaats iedere dag een lekker recept of lifestyle blog.

I love Food!

Ik heb weer heel veel lekkere dingen gemaakt de afgelopen tijd!  Gezond en wat minder gezond. Hier een greep uit de lekkerste recepten.

Photo diary #5

Eetclub Mexicaanse fiësta

Disney

In de zomervakantie zijn we 5 dagen naar Disney geweest. Nu kan ik wel honderden foto’s delen want wat hebben we daar een toptijd gehad met z’n viertjes! Heerlijk om je kinderen te zien genieten en in zo’n gezellige zorgeloze wereld te lopen met je gezinnetje. Voor meer foto’s en ook nog eens hele handige tips & tricks voor een trip naar Disney kan je mijn blog bezoeken (zoals bijvoorbeeld dat een jaarkaart vaak goedkoper is dan reguliere entree).

De eetclub had dit keer een fantastisch thema! Mexico. Dus ik had onze tuin tot een Mexicaans oord omgetoverd en iedereen had lekkere Mexicaanse dingen gemaakt. Met het weer hadden we geluk want de zon stond hoog aan de hemel en we hebben tot laat in de avond gegeten, gedanst, gedronken en genoten. Heerlijk en gezellig. En voor de volgende keer…. Dan komen de dirndls en lederhosen uit de kast want dan vieren we Oktoberfest….Nu al hilarisch.

Food

Sofia keelamandelen speentje

Arme kleine Sofia moest geopereerd worden aan haar keel en neusamandelen. Het is een routine ingreep en alles gaat supersnel maar het is toch je kleine kindje die je daar ziet liggen en ineens heel veel pijn heeft. Zo zielig. Maar ook zo bewonderenswaardig hoe snel die kleintjes weer opknappen. De eerste dagen waren heftig maar daarna was er niks meer aan de hand! Ze is enorm verwend door alle lieve mensen die op ziekenbezoek zijn geweest dus ze vond het ergens nog wel leuk ook! Haar speentje heeft haar veel troost gegeven die dagen maar een paar weken later vonden we het toch wel tijd om dat ding eens af te schaffen. Hoe gaan we dat nou doen, Sofia is verslaafd aan haar speen. Gewoon doen is het beste, weg dat ding! Uitleggen, troosten, kroelen en een dikke vette beloning na de eerste nacht zonder speen (bij ons in de vorm van een Frozen scooter), zelf heeft ze de speen daarna weggegooid en nu vraagt ze er niet meer naar!

Ook afgelopen maand heb ik weer in de keuken gestaan om de lekkerste recepten te maken en te delen op mijn foodblog.

Davey 9 jaar

Foodvideo’s

En daar komt binnenkort nog een leuk extraatje bij. Namelijk foodvideo’s! Heel spannend allemaal maar ook erg leuk. To be continued.

Onze lieve Chelsea missen we nog iedere dag. Maar we hebben nog een prachtige (lees: drukke, lompe, gekke) hond Davey! Echt hij is de liefste labrador van de wereld maar oh zo gek, daar zou ik een boek over kunnen schrijven. Op z’n verjaardag mocht hij kiezen wat we gingen doen ;-)… haha… en dat deden we dan ook.

Catch up

Ik ben opgegroeid in een hele leuke buurt met hele leuke kinderen om me heen. En met de meeste heb ik gewoon nog contact! We kennen elkaar dus al zo’n 33 jaar (ik was 1 toen we er gingen wonen). Zo leuk. En pas geleden zijn we eens met (een deel) van het oude clubje uit eten gegaan want alhoewel we elkaar wel individueel van elkaar zien moet je zo’n uitje met z’n allen toch echt plannen met al die drukke agenda’s. Heerlijk gegeten bij Catch in Scheveningen en vreselijk gelachen!

Liam zit in groep 3 en had zijn eerste echte schoolreis naar een pretpark. Duinrell. En ik mocht mee als hulpouder. Maar wat hadden we een pech. Het kwam met bakken uit de hemel. Na een hoop binnenactiviteiten hebben we de regen toch getrotseerd en er nog een hele leuke dag van gemaakt met alle kinderen. Versleten maar voldaan weer naar huis.

Schoolreisje Liam

Photo diary #4

Valencia II

Valencia I

In juni ben ik voor het eerst, sinds ik kinderen heb, zonder kinderen een weekend weg geweest. De trip ging naar Valencia samen met mijn beste vriendin. We hadden dit jaar ons 12,5 jarig jubileum en vonden dat wel een tripje waard. Het is ons eigenlijk zo goed bevallen dat we dit elk jaar wel willen doen. Valencia is een geweldige stad. Mocht je er meer over willen weten, op mijn blog staat een uitgebreid verslag. We hebben veel geshopt, gegeten en cultureel gedaan.

Nog een paar foto’s van Valencia. Je kan er heerlijk eten en ze hebben superlekkere cocktails haha! De combinatie van mooi weer, lekker eten en drinken, shoppen, mooi culturele bezienswaardigheden en strand maken Valencia een topstad.

Mijn praktijk

Food!

Ik heb de afgelopen maand weer lekker gekokkereld. Op mijn blog vind je alle recepten met fotobeschrijving zodat je ze heel makkelijk zelf kan maken.

Mijn eigen diëtistenpraktijk Food & So is nu ruim een jaar open en daar ben ik best trots op! Ik behandel mensen met uiteenlopende vragen en vind het heel leuk om mensen zo te kunnen helpen.

Uit eten oud-collega’s

Kleine jongens worden groot

Liam wordt zo groot! Tenminste dat vind ik. Hij wordt over een kleine 2 maanden 6 jaar. Zijn eerste melktand is eruit en hij gaat over een paar dagen beginnen in groep 3! Op de foto zie je hem uitglijden van het kleine schoolplein en rennen door een haag naar het grote schoolplein (zonder dicht hek, slik). En hij heeft ook al een dag gewend in groep 3, geweldig vond hij het.

Als de dag van gister herinner ik me zijn geboorte.

 

Al 10 jaar lang ga ik af en toe uit eten met mijn voormalig collega’s (inmiddels vriendinnen geworden) uit mijn secretaressetijd. We zijn bijna allemaal circa 10 jaar geleden vertrokken bij het bedrijf waar we toen werkten en sindsdien gaan we om de paar maanden een hapje eten en mogen om de beurt een restaurant kiezen in eigen omgeving. Zo leuk dat we dit al zo lang doen! We gaan ons 10-jarig jubileum dit jaar natuurlijk wel vieren.

Minion Mania

Is het bij jullie thuis ook zo’n Minion Mania. Bij ons zijn ze gek van die gele kleine mannetjes. We zijn natuurlijk naar de film geweest en hebben zelf deze leuke Minion cakepops gemaakt. Op mijn blog vind je hoe je deze ook kan maken samen met je kind.

Photo diary #3

FOODFOTO'S

MOEDERDAG

Ik kan natuurlijk geen mamablog maken zonder een paar foto’s van moederdag! Het was een gezellige dag. Ik ben mega verwend en we hebben onze eigen moeders ook goed in het zonnetje gezet door mooie cadeaus en veel lekker eten.

Hier weer een selectie van wat ik de afgelopen maand allemaal gemaakt heb! De recepten met uitgebreide fotobeschrijving vind je op mijn blog.

STRAND MET SOFIA

LIAM VOLLE LIEFKAART

Kleuters kunnen wel eens vervelend zijn of je uittesten. En in plaats van iedere keer straf te geven gooiden we het nu een keer over een andere boeg en maakten we deze liefkaart voor Liam. De regels zijn simpel, als je lief bent, luistert en je houdt je aan de regels dan mag je s’avonds een sticker plakken. Bij 30 stickers heb je een volle kaart en mag je zelf kiezen wat voor leuks we gaan doen. En het werkt! Het vel was zo vol en de keus was gevallen op een binnenspeeltuin, beste vriend Tom en zus Sofia mochten mee (en wij als ouders langs de kant natuurlijk). De nieuwe kaart begint ook al aardig vol te raken.

 

Één van de voordelen van dichtbij het strand wonen is dat, zodra het mooi weer is, we meteen onze spullen pakken en met gierende banden naar het strand kunnen rijden. Koelbox, stoeltjes en schepjes mee en gaan met die banaan. Liam zat op school, papa op zijn werk en mama en Sofia gingen lekker naar het strand met een paar vriendinnen. Heerlijk! Sofia is al een echte strandganger.

EETCLUB GOES UK

UITGAAN

Mei en juni ben ik heel veel uit geweest. Veel uit eten! Ik hou er van. Van links naar rechts met buurvrouw (en inmiddels vriendin) op de thee bij Theetuin de Bongaard in De Lier (voor mijn verjaardag gekregen, wat een goed cadeau haha), Richard en ik zijn 15 jaar (!) samen en dat hebben we gevierd bij Bavette in Maasland, met het werk van Richard in Loenen aan de Vecht bij Tante Koosje gegeten, bij Sesam en Spijs een verlovingsetentje omdat onze besties gaan trouwen en wij getuigen mogen zijn, bij Obba’s Foodbar in de Markthal met mama (onze missie is alle restaurants daar testen), naar de bios met vriendinnen (naar de film Spy, hilarische film).

Eens in de zoveel tijd hebben we met onze vriendengroep een eetclub. Dan verzinnen we een thema en maken we allemaal iets lekkers! Supergezellig en leuk om iedere x weer een thema te verzinnen. Volgende thema is Mexicaans!

BROER EN ZUS LIEFDE

Vanaf het moment dat Sofia is geboren is Liam al gek op haar. En dat gevoel is wederzijds. Die twee kunnen zo’n lol hebben met elkaar en ik vind het heerlijk om daar naar te kijken. Soms hebben ze natuurlijk ook weleens een broer en zus strijd, meestal over spullen, maar dat is altijd zo weer voorbij.

Photo diary #2

PASEN!

MOEDER-ZOON MIDDAGJE

Liam was een middag vrij. Sofia zat op de creche. Wat doen we dan! Een gezellig Moeder-zoon middagje. Heerlijk even met z’n tweetjes weg. Dat is zo gezellig en Liam vindt het fantastisch! Hij kletst honderduit. Vanuit school haalde ik hem op en als verrassing gingen we frietjes eten bij Mcdonalds (gewoon heel af en toe mag dat best…) en naar de film Big Hero 6. De film is echt een aanrader! Liam heeft zitten schaterlachen.

Om te beginnen mocht Liam in zijn pyjama naar school voor het paasontbijt in de week voor het paasweekend. En wat kiest een echte superheldfan dan, natuurlijk zijn Batman pyjama. Paaseieren zoeken in de tuin op Eerste Paasdag doen we natuurlijk ook in pyjama, daarna lekker ontbijten. Voor het avondeten zijn we gezellig naar opa en oma gegaan waar oma weer heerlijk had uitgepakt met heel veel lekker eten. Tweede paasdag zijn we gezellig gaan lunchen met vrienden bij de watertuin in Naaldwijk om vervolgens nog even lekker uit te waaien op het strand in Hoek van Holland. Een geslaagde Pasen!

SOFIA IS KLAAR VOOR DE ZOMER!

KOKEN, BAKKEN EN BRADEN

De afgelopen maand ben ik weer druk bezig geweest koken, bakken en braden. En alle recepten deel ik op mijn blog. Deze foto is een greep uit de blogs van afgelopen maand. Met stap voor stap fotobeschrijvingen kan iedereen deze overheerlijke recepten maken. Ik heb nog heel veel inspiratie en ben nog lang niet uitgekookt. Het is al jaren een hobby en ik vind het nu nog leuker omdat ik alles kan delen op mijn blog! Het allerleukste is als ik hoor dat mensen mijn recepten hebben gemaakt en er enthousiast over zijn!

Ik ben altijd blij als er weer een nieuw seizoen aanbreekt en ik een legitieme reden heb om los te gaan op kleding en schoenen voor de kinderen. Nu is dit maar een ieniemie greep uit wat ik allemaal voor haar heb gekocht maar Quapi, Dress like Flo en Ninni Vi zijn op dit moment wel favoriet bij ons! Qua schoenen en slippers heb ik voor het tweede jaar Minnetonka’s voor Sofia gekocht omdat ik die echt bij alles vind staan. Een paar stoere sneakers van Vingino, Slippers van Clic en wij zijn echt familie Havaiana dus nu Sofia iets groter is mogen die ook bij haar in de kast niet ontbreken.

Alhoewel er voor meisjes vaak toch meer keus is dan voor jongens vind ik het ook heel leuk om voor Liam kleding te shoppen. Ik zal volgende x zijn nieuwe aanwinsten showen.

AFSCHEID NEMEN VAN ONZE HOND

KONINGSDAG

Koningsdag was een dag vol gezelligheid met veel vrienden, leuke activiteiten voor de kids en zelfgemaakte tompoucen! En wat hadden we een geluk met het weer!

Met heel veel verdriet hebben wij afscheid moeten nemen van de allerliefste hond van de wereld. Mijn beste vriendinnetje, mijn meis.

Een paar weken geleden zijn we erachter gekomen dat ze een tumor had in haar borstholte. Hier was niks meer aan te doen, ze was pas 8 jaar oud. Echt vreselijk nieuws dat insloeg als een bom. We hebben haar leven nog zo lang en aangenaam mogelijk proberen te rekken door middel van medicijnen maar ineens ging zij de laatste dagen zo achteruit dat we deze vreselijke beslissing moesten nemen omdat we haar niet wilden laten lijden. Afscheid nemen is het allermoeilijkst.

EEN EREPLEK  VOOR CHELSEA

Een greep uit het leven van onze prachtige en bijzondere hond Chelsea. Ze verdient een ereplek. Ik ken echt geen ziel op deze aarde die een beter en liever karakter had dan zij. Zo dankbaar dat ik haar 8 jaar in mijn leven heb mogen hebben. Ik ga haar zo vreselijk missen….

 

amsterdam I

Met mijn gezinnetje lekker een dagje de toerist uithangen in Amsterdam in de voorjaarsvakantie. Geslenterd langs winkels, bij Zara even naar binnen voor wat kinderkleding, daar slaag ik altijd. Voor de rest lekker gegeten en gedronken en genoten van een dagje samen.

Theaterles Liam

Vakantie is voorbij, school is weer begonnen. We mochten meteen een kijkje nemen bij theaterles. Hoe schattig om al die kleintjes hun best te zien doen. Na wekenlang les te hebben gehad op school mochten de ouders nu een half uurtje komen kijken en daar doen ze natuurlijk extra hun best voor.

Eten bij La Cubanita

Oppas voor de kids geregeld. Lekker een avondje uit met vrienden. Eten bij La Cubanita in Rotterdam. Heerlijk ontspannen en vreselijk gelachen. We nemen de kinderen zoveel mogelijk overal mee naartoe. Maar het is ook weleens fijn om alleen en ontspannen uit te gaan.

Sofia 3 jaar!

Sofia 3 jaar!! Hoera, wat een gezellige verjaardag hebben we gehad. Een enorme drukte en heel veel werk maar wat is het toch fijn je kind te zien genieten. Met een zelfgemaakte Frozen taart (op mijn blog binnenkort de ins & outs zodat je hem zelf kan maken). Zoals je kan zien is Sofia gigantisch verwend met mooie cadeaus, daar kunnen we wel even mee vooruit.

amsterdam II

De kinderen hadden het ook super naar hun zin in Amsterdam.

Sofia, Davey en Chelsea

Sofia zit lekker een koekje te eten. Davey zit er voor de “gezelligheid” bij. Maar owee als er iets valt. De kinderen zijn er uiteraard enorm aan gewend dat continu onze 2 labradors, Davey en Chelsea, beiden 8 jaar oud, om hun heen dartelen. Ze zijn in de loop der jaren de beste maatjes geworden.

Rijsttafel

Uitpakken met een rijsttafel is één van mijn favoriete dingen om te doen en het opeten daarna is natuurlijk ook geen straf. De recepten deel ik allemaal op mijn blog!

Traktaties

Op het kinderdagverblijf heeft Sofia Prinses Sofia cupcakes getrakteerd, heel toepasselijk! Voor de kindjes versierd met wat snoepjes voor de leidsters een lekkere toef chocoladebotercreme.

Photo diary #1

Deze week hebben we een logée. Borre. Vanuit school krijgt elk kind hem een paar dagen mee naar huis. Heel leuk en Liam wil alles samen met Borre doen en ik moet overal foto’s van maken. Dat doen we dan maar. Borre helpt een moestuinplantje maken, samen een appeltje eten en s’avonds mag Borre tussenin bij het voorlezen want er zitten 3 superleuke boekjes in het koffertjes. Altijd leuk die boekjes van Borre.

Logée Borre

Mamablogs van Sanne

Photo diary #2
Photo diary #1
Photo diary #3
Photo diary #4
Photo diary #5
Photo diary #6

meest bekeken musthaves

Gratis download: Sint kalender
Wintervakantie aan de Zeeuwse kust
Zwemvest Decathlon

facebook

instagram