Mamablogger: Fien

Fien - 28 jaar, bijna getrouwd met Erik, moeder van Jim (5 jaar) en Juultje (2 jaar) en eigenaresse van Studio Fien. Maak kennis met mijn hectische, drukke, maar leuke leven als meisje in een mannenwereld en als jonge ondernemer met een groeiend bedrijf in combinatie met een jong gezin.

 

Studio Fien wil wonen leuk maken en maakt allerhande meubels, muren en vloeren van diverse houtsoorten en materialen op maat, voornamelijk sloophout en steigerhout. Daarnaast biedt Studio Fien totale styling concepten voor zowel zakelijke als particuliere klanten. Bij Studio Fien worden alle producten met de hand gemaakt in onze eigen meubelmakerij, naast onze showroom die op afspraak te bezoeken is.

Photo diary #8

Afscheid

We love the summer

Wat hebben we genoten van de hele zomer... de zomer is te kort. We hebben wat afgezwommen, gebarbecued en vooral veel gefeest. Omdat Erik evenementen en festivals verzorgt, ben ik regelmatig met de kids een kijkje gaan nemen. Vooral de 80's 90's events vonden ze geweldig!

Met pijn in ons hart hebben we afscheid moeten nemen van onze lieve Studio Fien hond 'Pip'. Pip was zo ziek dat niemand meer iets voor haar kon doen. Vooral voor Jim was het ontzettend verdrietig. Binnenkort verassen wij hem met een nieuwe pup, als hij het verdriet om Pip een plaatsje heeft kunnen geven.

Zoutelande

Experience

24/7 ben ik aan het brainstormen, sommige ideeën worden uitgevoerd en andere ideeën worden vergeten. Komend jaar gaan er ontzettend veel nieuwe dingen gebeuren bij Studio Fien. In april wordt onze Experience gerealiseerd... Hoe en wat? Dat hou ik nog even geheim.

Met de hele familie hebben we de laatste week van de zomervakantie genoten in het mooiste plaatsje van Nederland 'Zoutelande'. Zoutelande is de plek waar ik altijd tot rust kan komen. Ondanks het eind van de zomer hebben we 5 dagen heerlijk kunnen opladen en bijbruinen op het strand.

Groep 3

Festivals

In de winter ben ik een huismus, maar in de zomer laat ik geen gelegenheid tot een feestje aan me voorbij gaan. Dreamvillage was voor mij het laatste buiten festival van dit jaar, vrienden, dansen, goede muziek en even helemaal nergens aan denken. Fijne feestjes, tot volgend jaar!

Eindelijk was het zover voor Jim, groep 3! Stralend met nieuwe rugzak en pennenzak stapte hij de klas in. Opeens wordt hij zoveel sneller groot, heeft zijn eigen leventje met vrienden en gaat geen discussie uit de weg. Maar toch, als hij moe uit school, kruipt het liefst nog even lekker op schoot.

Nieuw team

Sinds 1 september hebben wij een compleet nieuw team. Niek de nieuwe meubelmaker die ons team is komen versterken. Merel, Bahar, Sharon en Marciano lopen stage. Wat een gezelligheid maar bovenal is het gaaf om te zien hoe

hard en vol enthousiasme iedereen aan het werk is. Wauw!

Photo diary #7

Het mooiste plekje op aarde

Vakantie

Eindelijk na 3 jaar keihard ondernemen, konden we een weekje naar Kreta met de kids. Kreta... de plek waar wij 8 jaar geleden voor het eerst samen vakantie vierden. Wat hebben we weer genoten, dit keer met zijn vieren, van de zon, zee, het eten en de vrije tijd.

Tijdens onze vakantie werd ik 29. 8 jaar geleden kwamen Erik en ik op een van de mooiste plekjes op aarde terecht, palmen strand Prevelli beach. Als verassing gingen we op mijn verjaardag terug naar deze betoverende plek. Ondanks een brand een paar jaar geleden, blijft deze plek prachtig. De kids genoten van de visjes, schildpadden en natuurlijk van het strand.

Guus

Bruiloft

Mijn tweelingzusje is 15 mei getrouwd. Mijn oudste zus en ik waren getuigen, wat bijzonder & mooi. De bruiloft was klein, maar precies zoals het moest zijn. En mijn tweelingzusje... beeldschoon!

Vriendinnetje Liesbeth had op de valreep nog 2 kaartjes kunnen bemachtigen voor Grootst met een zachte G. Na een drukke week was het heerlijk even helemaal lekker los te gaan in het philips stadion. Grootst was ook dit jaar weer een groot feest!

 

Gave merken

Paardrijden

We hebben thuis altijd paarden gehad, ik ben ermee opgegroeid en jim en juultje ook. Jim en Juultje maken vaak een ritje op een van onze eigen paarden. Eindelijk is het voor Jim dan zover, hij is bijna 6 en mag gaan paardrijden. Niet op onze eigen paarden, die zijn nog een maatje te groot, maar in de manege les op een kleine pony. Geweldig om zijn stralende snoetje te zien op het paard.

Ons assortiment is weer uitgebreid en de webshop zo goed als af. De afgelopen tijd ben ik bezig geweest met mooie, bijzondere merken die ons eigen assortiment versterken. Otentic Design, By Boo en Stapelgoed zijn merken die o.a. straks terug te vinden zijn in de webshop. Maar ook kleine merken van beginnende designers zoals YEI, prachtige accessoires gemaakt van koperen buizen. I love it!

Musische avond

Een keer per jaar is het bij Jim op school musische avond. Ik zat vroeger op dezelfde school en deze avonden zijn me altijd bijgebleven. Een avond vol optreden, dans en gezelligheid. Ook Jim had er zin in, hij mocht optreden als ridder. Hij was ontzettend zenuwachtig, maar wat deed hij het goed en wat was ik trots op deze jongen die al bijna naar groep 3 gaat.

Photo diary #6

Lente drukte

Feest!

Zoals elk jaar gaan we met mijn familie een weekendje weg. Omdat we elkaar niet heel vaak zien, is het altijd erg gezellig. Het middelpunt van onze familie is mijn oma, een prachtvrouw die dit jaar 90 werd! Dit jaar stond ons familieweekend dan ook in het teken van een mooi feest voor onze geweldige oma.

Wat een fijn seizoen is de lente. Er wordt verbouwd, huizen en tuinen worden zomer klaar gemaakt en accessoires worden vervangen. Bij Studio Fien is het top drukte, er wordt door iedereen hard gewerkt en wat blijft het gaaf als we met z'n alleen weer een hoop mooie producten hebben af mogen leveren bij hun nieuwe eigenaar. I love my job!

Sportvasten

Vrijgezellenfeest

Mijn tweelingzusje gaat trouwen. Als getuigen zijn mijn zus en ik al maanden bezig om samen met de vriendinnen van mijn zusje een onvergetelijke dag te organiseren. We did it! Het was geslaagd! Na een onverwacht ontvangst, een sportieve survival en eten in een oude fabriek sloten we af met cocktails tot in de vroege uurtjes.

Qua voeding, sporten en gezondheid vind ik het leuk om alles uit te proberen. Dit keer was sportvasten aan de buurt. Onder begeleiding van mijn voedingscoach Nancy ging ik het avontuur aan. Mijn resultaat na 10 dagen: meer energie, een betere nachtrust, 7 centimeter en 4,5 kilo minder.

 

Samenwerken

Waterpret

Mijn kids zijn echte kleine waterratjes, zodra de eerste zonnestralen zich laten zien willen ze al naar het strand, het zwembad of tenminste een badje in onze inimini kleine tuin. Ook in het centrum van Tilburg is water te vinden, voor Jim is het bijna traditie om hier doorheen te rennen. Na een ijsje en een uur waterpret, kruipt hij daarna drijfnat in mijn auto. Maar wat geniet hij er nog steeds van... ook al wordt hij al bijna 6!

Onze showroom staat inmiddels vol met leuke accessoires, cadeautjes en hebben dingetjes. Op een ladiesnight kwam ik vanille & vintage tegen. Ik was gelijk weg van de spulletjes die ze verkochten, maar vooral van de leren labels met tekst. Nog leuker om de de leren labels te combineren met de houten accessoires van Studio Fien. Zo ontstond het idee voor een samenwerking, stoere accessoires met een persoonlijk tintje van Studio Fien/Vanilla&vintage. Binnenkort ook verkrijgbaar in de webshop.

München

Mijn schoenbroer woont in Munchen, ook mijn oudste zus verhuist hier binnenkort naartoe. Onlangs vertrokken we met een geleende grote bus voor een lang weekend naar Munchen. Ik was er nog nooit geweest, maar wat een mooie stad! Wat hebben we gedaan: veel gezien, veel gelachen, heel veel en ontzettend lekker gegeten, gedronken en gefeest. Een plek waar we de komende jaren nog vaak te vinden zullen zijn voor een min-break. Nu op naar onze vakantie in de griekse zon!

Photo diary #5

Kleuren kiezen

Webshop Stress

De deadline voor de webshop komt nu echt dichterbij... 1 april. Ik blijf veranderen, wijzigen, producten toevoegen en wijzigen. Een webshop opzetten, ik had het onderschat! Uiteindelijk is alles goed gekomen en ben ik nu hard bezig met finishing touch.

Samen met mijn stagiaire Amy ga ik op pad om kleuren te laten maken voor onze eigen verf in de webshop. Gaaf zijn ze geworden! Zodra de webshop online is, worden er elk seizoen mooie nieuwe kleuren toegevoegd aan ons bijzondere assortiment.

Bruidsmeisje

Summer Body

Owjee de zon begint weer te schijnen en net als iedereen krijg ook ik bikini stress. Qua sporten vind ik het leuk om alles uit te proberen. Bij Nancy en Gaby, twee powervrouwen met een geweldig bedrijf, volg ik al infrarood training. Sinds kort heb ik dit uitgebreid met trainen in een warmte cabine. Laat dat zonnetje maar komen!

Mijn tweelingzusje gaat trouwen! Ik ben samen met mijn oudere zus trotse getuigen van deze bijzondere dag. Juul is bruidsmeisje. Vorige week mocht ze mee met het passen van de bruidsjurk, na het passen gingen we op pad naar een jurk voor Juul... een groot feest! Terug in de trein kon ze niet laten zich alvast op de maken voor de grote dag, 15 mei!

Verbouwen

Vernieuwing

Een nieuw pand vraagt om vernieuwing van onze eigen producten. Tussen de bestellingen door, zijn we met het hele team dan ook druk bezig met het ontwerpen van een nieuwe meubel lijn. Deze tafel is een van onze eigen favorieten en heeft dan ook een plaatsje gekregen in de nieuwe showroom.

Inmiddels hebben we de sleutel van ons nieuwe pand en zijn we verhuisd. 2 dagen en nachten hebben we non stop geklust en verbouwd! We moeten nog veel doen, maar er kan gewerkt worden. Het pand is geweldig, groot en ruim maar toch huiselijk... precies zoals ik het zo graag wilde hebben.

Zon, zee & cocktails

Ondanks wat gezellige familieweekenden en korte vakanties naar zeeland zijn we de afgelopen 2 jaar niet meer met ons hele gezinnetje op vakantie geweest. Zonder dat Erik het wist heb ik een vakantie naar Kreta geboekt, waar we ooit onze eerste vakantie samen hebben gevierd. Een hele stap voor ons om onze bedrijven achter te laten, maar we zijn er aan toe! 7 dagen gaan we genieten van ons mooie gezin, zon, zee en cocktails.

Photo diary #4

Oei daar gaan we weer

Mama blogger vs mama blogger

Mama blogger Claudia liet vorig jaar haar babykamer maken door Studio Fien, wat een prachtig kamertje kreeg kleine Mila die zo welkom was! Inmiddels heeft Claudia meer Studio Fien accenten aan haar huis toegevoegd. Mila werd onlangs 1 jaar en werd door haar papa en mama verrast met een mooi bureau. Mama Claudia liet een memory box maken, zo heeft Mila later een mooie herinnering aan haar fijne jeugd.

Onlangs ging hij even een dagje naar Amsterdam samen met mijn zusje. Daar ging hij... doei mam! Slik, wat wordt hij groot, slim en wijs! Loslaten, voor mij het moeilijkste van het hele mama zijn. Jim had het geweldig, hij bleef ook slapen en kwam pas de volgende dag in de avond weer thuis. Benieuwd naar zijn verhalen vroeg ik hoe het was geweest: Heel cool mam, mag ik nu op de ipad?

Carnaval

Valentijn

Door de drukte vergeten Erik en ik wel eens om tijd voor elkaar te maken. Op valentijnsdag hadden we de avonden in onze agenda's geblokt en zijn we heerlijk uit eten gegaan met de kids. Jim is 5 jaar en erg bezig met feestdagen en speciale gelegenheden, hij heeft me heel de dag verast met hartjes, tekeningen en een grote bos rozen.

Vorige week was het carnaval! Jim was een gevaarlijke dino en juultje een bijtje. Maar toen ze mochten kiezen naar de optocht of de efteling, viel de keuze toch op de Efteling. Met dank aan carnaval was het ontzettend rustig. En jim... die had de dag van zijn leven, na lang wachten was hij eindelijk groot genoeg voor de achtbaan!

Huisjes/verhuizen

Team work

Ons Studio Fien team is weer uitgebreid. Sinds 1 februari is Mike bij ons in dienst gekomen, als meubelmaker. Ook Amy onze 2e stagiaire is op 1 februari gestart. Amy & Anne zijn beide een kei in styling, vormgeving en vullen mijn werkzaamheden perfect aan. Op vrijdag is iedereen er, een gezellige drukte. Anne & Amy pakken samen leuke projecten op terwijl de jongens druk bezig zijn op de werkplaats.

Studio Fien groeit, ons gezellige pand wordt te klein! Al een tijdje zijn we op zoek naar een nieuw, groter en ruimer pand met aparte showroom, kantoor en werkplaats. Het huiselijke gevoel ga ik missen, maar samen met ons team maken we er ook in ons nieuwe pand weer een gezellige boel van. Over ons nieuwe pand... later meer.

Photo diary #3

Nieuwe collectie bij Studio Fien

Boksen I love it

Sporten is mijn uitlaatklep. Door te sporten kan ik mijn hoofd en fris de dag beginnen. Na een goede sportsessie zit ik bomvol energie! Sinds een aantal maanden sport ik 2x in de week bij personal trainer, waarvan ik een 1x in de week boks. Heerlijk! Even alles eruit knallen! Mijn enthousiasme heb ik ook overgedragen aan Jim, die inmiddels ook op boksles zit.

Nu de lancering van de nieuwe website in zicht komt, zijn we ook hard bezig om een nieuwe Studio Fien collectie op te zetten. Begin januari mochten we een robuuste tafel maken voor Rob's grote tuinverbouwing (we leveren al ongeveer een jaar aan dit mooie woonprogramma). Het eindresultaat werd een tafel met een dik wit houten frame en een blad van oude houten balken. Ik hou van het combineren van kleuren en materialen, deze tafel is dan ook een van mijn eigen favorieten en nog leuker... binnenkort te zien op tv.

Ideeën, eten en zusjes

Winnaar Junior Musthaves

Een tijdje terug had Junior Musthaves een like, share en win actie waarbij een speelgoedkist van Studio Fien gewonnen kon worden. De winnares 'Inge' was toevallig al een bekende van Studio Fien en mailde direct toen ze hoorde dat ze gewonnen had. Voor Bram het zoontje van Inge leverden we al een bed voor in zijn mooie kamer met als thema 'bos'. Het kistje hebben we aangepast aan zijn kamertje. Inplaats van zijn mama wilde Bram graag op de foto met zijn stoere nieuwe kist!

Vorig weekend zijn we een paar dagen weg geweest met de kindjes en mijn schoonfamilie. Een paar dagen genieten in een huisjes park. Ondanks dat onze hond de eerste avond weg liep, maar gelukkig de volgende dag gevonden werd, hebben we een geweldig en vooral rustig weekend gehad. Bij een huisjes park is een altijd een bowling baan en waar een bowling baan is moet ook gebowld worden. Met hun eigen spelregels waren de grote winnaars natuurlijk: Jim & Juul!

Weekendje weg

Operatie

Afgelopen week moest ik geopereerd worden. Stress van tevoren... hoe krijg je dit ingepland? Hoe snel mag ik weer werken en hoe doen we dat met de kindjes? Helaas kom je soms ergens niet onderuit en moeten sommige dingen gewoon gebeuren. De operatie is goed gegaan, maar wat heb ik een moeite met even niks doen en loslaten... Loslaten van het nu niet alles kunnen regelen en uit handen geven. Tegelijkertijd is dit ook een hele goede leerschool voor me. Ook als ik me er niet mee bemoei, gaan dingen blijkbaar gewoon door.

Mijn zusjes en ik hebben een ding gemeen... we zijn gek op koken. We zijn alle drie anders en koken ook op een andere manier. Ik ben een enorme healthfreak en door mijn coeliakie eet ik bewust maar lekker glutenvrij. Mijn tweelingzusje is expert op het gebied van gebak en vegetarisch eten en mijn oudste zus is van alle markten thuis, als het maar lekker is. Omdat we alledrie vaak de vraag krijgen waar we onze recepten vandaan halen, hebben we onze krachten gebundeld en beginnen samen een foodblog.

Robs Tuinverbouwing

Ook afgelopen week was het weer zover en mocht Studio Fien weer meubels leveren aan Robs grote tuinverbouwing. Het team van dit programma is geweldig, we worden altijd met open armen ontvangen. Deze week leverden we een steigerhouten tafel, eettafel bank en een salontafel. Helaas kon ik er deze week niet bij zijn, maar mijn team heeft weer een mooie prestatie neergezet. Wat ben ik altijd trots als ik uiteindelijk het resultaat weer op tv zie. We Did it!!!

Photo diary #2

Sneeuw

Vakantie

Dit jaar gingen we voor het eerst dicht tussen kerst en oud & nieuw! We hebben genoten, samen met de kids, vrienden en familie van de heerlijke vrij dagen!

Sneeuw in Nederland en ook nog eens in de kerstvakantie! Witte straten, witte bomen, verkleumd, ijskoud en kletsnat, maar wat een pret!

Goede voornemens

Happy New year old style

Happy new year voor jullie allemaal (het mag nog). Oud en nieuw vierden wij dit jaar met een grote groep vrienden in de stad en daarna nog door naar een feest. Om 08.00 in de ochtend waren we thuis. Resultaat na 3 uur slaap: blaren onder mijn voeten van mijn te hoge hakken, hoofdpijn en mascara over mijn hele gezicht. Maar... we hebben een fijn en geweldig einde van 2014 gehad en een prachtig begin van 2015!

Koken is een van mijn favoriete bezigheden, het blijft een uitdaging om een zo gezond en lekker mogelijke maaltijd op tafel te zetten die dan ook nog bij heel het gezin in de smaak moet vallen. Ook bij ons vliegen de erwtjes en tomaten wel eens door de lucht, klagen Jim en Juul dat ze liever wat anders willen en manlief wil altijd meer vlees.

Nieuwe website/webshop

In februari wordt de nieuwe website/webshop van Studio Fien gelanceerd. Bomvol leuke nieuwe meubels, accessoires en producten. In de Studio hebben we alvast een hoekje ingericht.

Photo diary #1

Jim en logé Flip de Beer

Kerstdrukte bij studio fien

De periode rond de feestdagen is altijd lekker druk. Deze maand is ook onze eerste stagiair gestart op het gebied van living en lifestyle.

Flip de school beer mocht een weekendje bij ons logeren. Compleet met rugtas, tandenborstel en pyjama's maakte hij samen met Jim mooie avonturen mee.

Avondje samen... de kroeg in

Verassing! Mijn zusje ophalen van schiphol

Mijn zus heeft een jaar voor haar werk in NY gewoond. Natuurlijk heb ook ik geprofiteerd van een slaapplek in NY, maar we hebben haar ontzettend gemist. Nu na een jaar, is ze weer thuis!!

Even de drukte ontsnappen en als van oudst flink op stap tot in de vroege uurtjes.

Werken op zondag met onze Studio Fien pup Pip

Pip is onze nieuwe aanwinst, een labrador pup. Pip vormt een duo met nox, onze beagle. Pip is veel in de Studio te vinden en groeit op als Studio Fien hond.

Lijkt het jou leuk om net als Fien en Claudia een mamablog voor ons te schrijven? Stuur dan een mail naar info@juniormusthaves.nl en wie weet staat jou mamablog binnenkort op deze website. Klik hier voor meer infomatie

mamabloggers

gezocht

Photo diary #2
Photo diary #1

Mamablogs van Fien

Photo diary #3
Photo diary #4
Photo diary #5
Photo diary #6
Photo diary #7
Photo diary #8

meest bekeken musthaves

Gratis download: Sint kalender
Wintervakantie aan de Zeeuwse kust
Zwemvest Decathlon

facebook

instagram