Photo diary #4

Mamablogger: Claudia

Claudia - 29 jaar, 2,5 jaar getrouwd met Jan en sinds februari 2014 moeder van Mila – werkt als communicatieadviseur bij coöperatie DELA en lanceerde in november haar eerste boek, ‘Spuiten & Snikken’. ‘In mijn blog lees je alles over mijn drukke leven, waarin ik prober een goede moeder, lieve vrouw voor Jan, zorgzaam baasje voor labrador Charlie, ijverige medewerker van DELA, eigen baas over mijn boek en bovendien een trouwe vriendin van iedereen die me lief is te zijn.’

Spuiten & Snikken is een waargebeurd verhaal over vruchtbaarheidsbehandelingen en een grote droom die een nachtmerrie werd. In de periode dat Jan en ik onze grote dag voorbereidden, hoorden we na een jaar ‘proberen’ dat het vrijwel onmogelijk was om ooit op de natuurlijke manier zwanger te worden. Zelfs voor IVF kwamen we niet in aanmerking. Er volgden jaren van zware ICSI-behandelingen en veel teleurstellingen. ‘Alles wat ik meemaakte schreef ik op. De behandelingen, de aanpak, maar vooral mijn emoties. De pijn als ik vrouwen zag met een zwangere buik, de eenzaamheid en de manier waarop mijn omgeving reageerde op dit alles. Ik wil nu andere mannen en vrouwen in dezelfde situatie helpen, want een op de zes stellen krijgt hiermee te maken. Spuiten & Snikken verscheen eind november en is nu al door honderden vrouwen gelezen.

Photo diary #4

Zuid-frankrijk

Groot nieuws!

17 april 2015: Ongelofelijk maar waar! We verwachten ons tweede kindje! Ik ben zwanger na de eerste terugplaatsing van een cryo, opnieuw in UZ Gent. Bij Mila duurde het 3,5 jaar, nu is het meteen gelukt. Wat zijn we dankbaar!

In mei bezochten we mijn lieve vriendin Isabelle en haar gezin in Zuid-Frankrijk, heerlijk om weer samen te zijn na al die maanden.

Vriendinnenweekendje

Nieuw huis

Mei was ook de maand dat we besloten ons huis te koop te zetten en wat denk je? Binnen 5 dagen verkocht! Hierboven een foto van ons nieuwe huis, waar we 28 augustus de sleutel van kregen. Dolgelukkig, wat een jaar!

Vriendinnenweekendje Brugge omdat Lenneke 30 is geworden. Quality time samen, heerlijk even niks doen en genieten van de zon, het lekkere eten en de fish spa die toch best wennen was met al die kriebelende vissen!

 

Vakantie turkije

In juni gingen we met mijn ouders, zusje Laura en haar gezin en onze kindjes op vakantie naar de Turkse zon. Wat was het heerlijk!

Genieten aan de kust

Vrijgezellenweekend

Wat een uitjes dit jaar, met mijn schoonfamilie gaan we ook nog een weekendje naar de Nederlandse kust. Mila geniet volop!

Vrijgezellenweekend voor mijn lieve vriendin Lenneke in juli, ze trouwt 5 september en ik mag met Jan ceremoniemeester zijn, een hele eer!

Mila is anderhalf jaar

22 weken zwanger

22 weken zwanger van ons tweede dochtertje. Alles gaat goed en ik voel me erg goed op een liesbreuk na. De tijd vliegt, soms gaat deze zwangerschap bijna ongemerkt voorbij. Ik kan niet wachten totdat ik haar rond kerst in mijn armen mag houden.

Mila is anderhalf jaar, wat is het hard gegaan. Ze loopt al even, ze praat al heel wat woordjes en snapt bijna alles. En het is echt waar, ik houd iedere dag een beetje meer van haar.

ons nieuwe paleis

28 augustus; de sleutel van ons nieuwe paleis in Tilburg! En meteen moet er hard gewerkt worden. Het huis is helemaal af, we gaan "alleen" de badkamer en tuin verbouwen. Het blijken toch twee enorme klussen. Dankzij heel veel vrienden en familie lopen we na het eerste weekend nog exact op schema en hebben zij bergen werk verzet. Super trots! Over 3 weken hopen we in ons huis te kunnen.

Photo diary #3

O nee! sneeuw!

Wat lief!

Wat lief! Ik heb mijn collega Caroline geholpen, en wanneer ik een uur later uit mijn overleg kom zie ik een lekker taartje en met een strik versierd blikje Cola light. Het is druk op het werk en op deze manier laat ze merken dat ze het fijn vindt dat ik toch even tijd voor haar vrij wist te maken.

O nee! Wanneer ik naar buiten kijk zie ik dat het weer gesneeuwd heeft. Prachtig, maar erg onhandig met de kinderwagen als ik Charlie uit moet laten. Mila vindt het prachtig, en geniet van het witte uitzicht.

Mila 1 jaar!

Op zoek naar een trouwjurk voor Lenneke

Mijn weken zijn enorm druk, zo ook de weekenden. Vandaag gaan we met vriendinnetje Lenneke op pad voor trouwjurken in Den Bosch en Breda. Heel bijzonder dat ik met haar mee mag, het wordt een dag om niet te vergeten. Helaas heeft Len nog niet het wow-gevoel en kan ze nog niet 'yes to the dress' zeggen. Ik vind haar prachtig in de jurken, en pink wat traantjes weg.

Mila is 1 jaar! Ongelofelijk, wat is dit jaar voorbij gevlogen. Het is bizar dat we twee jaar geleden nog vluchtten naar Curaçao rond deze tijd om weg te kunnen van alle mislukte ICSI-behandelingen. Zwanger worden leek verder weg dan ooit. Dankzij de artsen in Gent gebeurde er een wonder en vieren we nu dat ons Wondertje 1 jaar is geworden. Ik voel me de gelukkigste vrouw op deze aardbol vandaag, en iedere dag ben ik dankbaar. Het wordt een vreselijk drukke, maar heerlijke dag. Mila wordt op en top verwend.

Traktaties

Speelhoek gemaakt door Studio Fien

Voor Mila's verjaardag laten we bij Studio Fien een mooie speelhoek maken, en van opa en oma krijgt ze een schatkist waar ze al haar herinneringen in kan bewaren. Ook van Fien, wat maakt ze prachtige dingen. De box is er nu uit, dus hebben we plek voor een mooie speelhoek. De bijbehorende witte stoel moet helemaal uit Engeland komen, daar moet ik nog even op wachten.

Ongelofelijk! De gekste en moeilijkste dingen kook ik, en nu mislukken de cupcakes doordat mijn mixer stuk is. Paniek, de avond voordat ze moet trakteren. Ik had mooie cupcakes in gedachten met zelfgemaakte snoepaapjes, maar ik moet wat anders maken door deze mislukking. Wat erg!

Eerste carnaval voor Mila

Mila bij een gastouder

Ik ben druk aan het werk op kantoor, door de drukte vliegen de dagen voorbij. Op dinsdag en woensdag is Mila bij een gastouder, wat enorm goed bevalt. Kleinschalig, veel aandacht en toch huiselijk. Ze groeit snel nu, ik krijg foto's doorgestuurd via de app. Ze speelt heerlijk, ineens is ze geen baby'tje meer maar echt al een meisje.

Eerste carnaval voor Mila. Ze weet niet waar ze moet kijken: al die kleuren, gek verklede mensen en harde muziek. Ze doet het heel goed en vermaakt zich uitstekend. 's Avonds logeert ze bij opa en oma zodat Jan en ik als vanouds met vrienden op stap kunnen.

Dagje Amsterdam

Dagje Amsterdam! Tweede dag dat we op trouwjurkenjacht gaan. Prachtige zaak in oud-zuid, I do I do is de naam en we krijgen een eigen ruimte toegewezen. De vrouw komt met de ene na de andere prachtige jurk en ik zie mijn vriendinnetje stralen, wat ben ik trots! We sluiten af met champagne en 's avonds gaan Jan en ik met onze vrienden Rob & Nicole nog heerlijk uit eten.

 

Photo diary #2

Monkeytown Breda

het woordje 'nee'

Mijn halve thuiswerkdag: ik heb stapels werk liggen, het is de drukste tijd van het jaar. Vandaag schrijf ik artikelen voor het jaarverslag, en in de tussentijd leer ik Mila wat het woordje 'nee' betekent. Ze staat sinds een paar weken en klimt de hele dag op tafel.

Donderdag is de enige dag dat ik helemaal vrij ben van mijn werk. Gelukkig is mijn vriendinnetje Lenneke dat ook, dus samen gaan we met onze meisjes naar Monkeytown in Breda. Echt uitrusten kunnen we niet, we hollen de hele ochtend achter Mila en Liv aan.

Gezond eten

Bij oma in het ziekenhuis

Mijn lieve omaatje is opgenomen in het ziekenhuis. Iedere week bezoeken we haar trouw, dit keer helaas in het ziekenhuis. Mila vindt het reuze interessant, en kruipt gezellig bij oma in bed.

Een dag vol met afspraken, ik ben het hele land doorgereden om collega's te interviewen. Het waren interessante gesprekken. Al zijn mijn dagen nog zo vol en druk, ik zorg altijd dat er vers en gezond eten op tafel staat. Dit keer een wrap met gemarineerde kip, pompoenhummus, paprika en een gezonde salade.

Weekend

Gezellig uit eten

Jan en ik nemen mijn ouders gezellig mee uit eten, een verlaat kerstcadeau en een moment om hen te bedanken voor het oppassen. Iedere vrijdag is Mila bij hen, en hondje Charlie wordt iedere week vertroeteld door mijn vader wanneer Jan en ik aan het werk zijn. Zo is hij nooit alleen.

Het is weekend, heerlijk om het na een drukke werkweek even wat rustiger te kunnen doen! Jan is op pad voor zijn werk, dus Mila en ik wandelen met hondje Charlie naar mijn ouders. Vijf kilometer op de vroege ochtend, dat doet een mens goed! Petekindje Isaiah heeft daar gelogeerd, heerlijk om hem weer te zien.

Babykleertjes

Op stap met vrienden

Een hapje eten met vriendinnetje Erika en onze mannen, daarna drinken we uiteraard nog een wijntje in de stad.

De bestelling babykleertjes is binnen! Mila groeit als kool en gezien ons drukke leven is online shoppen een uitkomst.

Traktaties

Mila's eerste verjaardag is al over een week, en dat betekent dat ik dit jaar voor het eerst creatief moet zijn en traktaties in elkaar moet flansen. Ik speur Pinterest af voor inspiratie en schrijf de boodschappen op die ik in huis moet halen voor haar verjaardag. Ook Jan is dinsdag jarig, dus morgen ga ik met Mila aan het knutselen om iets voor haar papa te maken.

Photo diary #1

Gezonde boodschappen inslaan

Bestellingen verwerken en site updaten

Het zijn drukke weken, mijn boek is nog geen twee maanden verschenen. Ik pak nieuwe bestellingen mooi in en verzend ze meteen. Ook werk ik de site bij en mail ik mijn lezers, die hun persoonlijke verhalen met me delen. Ook controleer ik de  interviews voor Viva en Mijn Geheim, in februari sta ik er met vier pagina’s in deze bladen.

 

Op maandag werk ik een halve dag thuis: de meest drukke dag van de week. Werken voor coöperatie DELA, boodschappen doen, wasjes draaien, poetsen, met Mila knuffelen, Charlie uitlaten en ook nog eens nieuwe bestellingen van Spuiten & Snikken verwerken. ‘s Avonds duik ik de sportschool in met vriendin Lenneke.

Afscheid nemen van oma

Winterwandelingen maken

Mijn leven is druk, en dan vind ik het heerlijk om met hondje Charlie de natuur in te duiken. Hoofd leegmaken, en genieten van de rust om me heen.

Oma is overleden, en vrijdag was haar uitvaart. Emotioneel, maar bijzonder. Gek om nu zelf de dienstverlening van DELA te ervaren als nabestaande, en niet als medewerker. Complimenten aan mijn collega’s. Mila knutselde speciaal iets voor haar overgrootmoeder.

 

Familiebezoekje

Na het verdriet van gister is het fijn om samen te zijn met mijn familie. Op zaterdag koken we met z’n allen en ‘s avonds gaan Jan en ik naar een feestje. Mila logeert bij opa en oma.

 

Lijkt het jou leuk om net als Claudia en Fien een mamablog voor ons te schrijven? Stuur dan een mail naar info@juniormusthaves.nl en wie weet staat jou mamablog binnenkort op deze website. Klik hier voor meer infomatie

mamabloggers

gezocht

Mamablogs van Claudia

Photo diary #3
Photo diary #2
Photo diary #1

meest bekeken musthaves

Gratis download: Sint kalender
Wintervakantie aan de Zeeuwse kust
Zwemvest Decathlon

facebook

instagram